torstai 9. lokakuuta 2014

Avoimet ovet ovat jo sulkeutuneet...

Huh heijaa että on ollut kiirettä viime aikoina!


Meillä on ollut koulussa eilen ja tänään avoimet ovet ja noin tuhat yhdeksäsluokkalaista Salosta, Halikosta, Paimiosta, Perniöstä, Somerolta, Kemiönsaaresta ja Karjaalta ovat käyneet tutustumassa Salon ammattiopiston koulutustarjontaan. Siis tuhat yhdeksäsluokkalaista, oikeasti?!?


Aloitimme valmistelut jo pari viikkoa sitten ja suunnittelimme minkälaisia tekstiilejä laitamme esille. Osa esilläolevista töistä on edellisten opiskelijoiden tekemiä, 
osan valmistimme itse tätä tapahtumaa varten.
Tottakai myös tilat piti maalata vieraita varten
ja saimmekin iloisia värejä entisten valkoisten seinien tilalle...Todistusaineistoksi jäi pelkästään käsineet,
 uudistuneista tiloistamme päivityskuvia ehkä myöhemmin..


Jakauduimme pienempiin ryhmiin, ja jaoimme vastuualueet.
Osan vastuulla oli tilojen ja toiminnan esittely ja tapahtuman juontaminen, 
osa keskittyi tilojen somistamiseen ja tuotteiden esillepanoon ja
 osa alkoi tehdä banderollia, johon kaikki tutustujat saavat osallistua.

Itse kuuluin tähän viimeiseen ryhmään, eli valmistimme  7,5 metriä pitkän banderollin, johon jokainen kävijä sai jättää oman merkkinsä. Kankaassa lukee keskellä SISUSTUSTEKSTIILI, jotta voimme hyödyntää sitä jatkossa erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi teimme siihen hieman taustaa, jota kävijöiden on sitten helppo täydentää.

Ensin ajattelimme, että kangas on niin valtava, ettei siihen ole kovin helppoa maalata käsin niin isoja kirjaimia. Mietimme miten se olisi helppoa ja nopeaa tehdä, mutta kuitenkin sen täytyisi olla hieno!
Graffitti. Sehän olisi hieno! Ja hauska tehdä. Ei muuta kuin lähdimme etsimään koulun varastoista spraymaaleja. No löytyihän niitä, mutta miten tämän pullon saa auki?!? :D
Okei, se oli vain tämä yksi pullo, joka oli muutenkin rikki ja typerän värinenkin... Muut aukesivat ja toimivat niin kuin pitikin. Sitten kangas aitaan kiinni ja koemaalaamaan!
Sepä oli niin hauskaa puuhaa että muutkin tulivat kokeilemaan!Hauskaa se oli, mutta ei siitä ehkä ihan yhtä hieno tullut kuin "oikeista graffiteista"...
Niinpä mietimmekin, pitäisikö kuitenkin se tehdä perinteisemmillä kankaanpainomenetelmillä kuin spraymaalilla. Mittasimme kirjainten kokoa ja olimme merkitsemässä niitä teipein kankaalle painopöydän päällä ja jotenkin se alkoikin tuntua taas luontevammalta paikalta. Päädyimmekin siis tekemään sabluunat kirjaimille ja töpöttelimme ne tavallisella mustalla painopastalla.


Tulee aika hieno, eikö vain?!


Valmistimme tapahtumaa varten myös kymmenen seulaa.
Kyllä siihen väriä saatiin aika lailla vaikkeivat ihan kaikki kävijät osallistuneetkaan...
Aika hulinaa oli, mutta meidän ryhmä teki sen verran hyvää yhteistyötä että nyt voidaan kaikki taputtaa itseämme selkään. 
Tap tap.
 Noin. 
Nyt vedän villasukat jalkaan ja menen sohvalle juomaan teetä kynttilänvalossa...


Hyvää Yötä!

-Hanna-Kaisa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti