tiistai 26. elokuuta 2014

Meidän lapset ja naapurin kakarat...

Meidän lapset ja naapurin kakarat on kaikki ihan yhtä ihania (ainakin melkein), mutta tiesittekös, että
Kakara tarkoittaa paitsi pahanilkistä naapurin lasta, myös kekseliästä lastenvaatemallistoa. Vaatesuunnittelija Merja Lamberg sai hauskan idean vuonna 2006 katsellessaan vuosikausia keräämiään lasten piirustuksia. Hän ryhtyi asettelemaan kuvia kollaasiksi  tehden niistä kuosin. Kuosista kasvoikin idea tehdä kankaasta kokonainen mallisto leikkisiä ja kekseliäitä lastenvaatteita. Kankaissa on siis lasten ja äidin piirtämiä mustavalkoisia kuvia ja jokaisen vaatteen ja tuotteen mukana tulee kangastusseja, joilla lapsi (tai aikuinen) voi värittää kuvat mieleisekseen.


Hauska idea, ainakin meidän perheen Äiti, Tytär ja Poika olisivat innoissaan tästä, ja täytyypä myöntää että itsekin olen usein pyöritellyt lasteni tekemiä satoja piirustuksia miettien, Mitä Ihmettä niistä voisi oikein keksiä jotta ne säilyisivät ja olisivat myös käytössä, eikä vain komeron takanurkassa laatikon pohjalla.

Löytyy internetistä osoitteesta www.kakara.fi ja
 facebookista nimellä IhanKakara www.facebook.com/ihankakara .
Käykää vilkaisemassa!

Toinen ihastuttava taiteilija on ranskalainen Aurelie Jourist tuotemerkin La Maison de Liouba takana. La maison de liouba on tehnyt vuodesta 2005 asti erilaisia kodin tekstiilejä käsityönä, piirtäen kuvia mustekynällä ja painaen niitä silkkipainomenetelmällä käsityönä kankaalle. Kuvat ovat ihastuttavia fantasiakuvia jotka juontavat juurensa itäeurooppalaisista kansansaduista ja kulttuurista.


Myös tässä tapauksessa kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa kuvia osoitteesta www.lamaisondeliouba.com !

-Hanna-Kaisa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti